Theme editor

Bunu biliyor muydunuz?

Elektrikli Araç Batarya ömrünüzü GERÇEKTEN ne azaltıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TemAli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TemAli

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı

Şarj Oluyor

Marka
  1. Opel
Model
Frontera
Model Yılı
2025
1/3
Thread owner
Elektrikli araç aküsünün ömrünü asıl mahveden şey takvim yaşlanmasıdır. Bu videoda batarya ömrünüz için pratik videolar bulabilirsiniz. Video ingilizce alt yazıyı türkçe yaparak izleyebilirsiniz, böylece strese son verebilirsiniz

Batarya ömrü konusuna gelince, takvim yaşlanması gerçekten önemli bir faktör. Ama her şey bu kadar basit değil sanırım. Bataryaların uzun ömürlü olması için sadece ne kadar hızlı şarj ettiğimize değil, aynı zamanda ne kadar süreyle %100 dolulukta beklettiklerine de dikkat etmek gerekiyor. %100'e kadar şarj etmek ve uzun süre dolu bırakmak bataryanın sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Bununla birlikte, LFP bataryalar bu konuda biraz daha rahat. Uzun döngü ömrü ile bilinirler ve genelde daha az stres altında çalışırlar. Ancak NCM bataryalar daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olduğu için uzun mesafelerde avantajlı olabilir.

Kış performansı da bir diğer konu. Soğuk hava batarya kimyasını etkileyip menzili düşürebilir. LFP bataryaların termal kararlılığı iyi, ama yine de kışın menzil kaybı yaşanabilir. Benim tecrübeme göre, kışın menzil kaybını minimize etmek için bataryayı önceden ısıtmak işe yarayabiliyor.

Özetle, batarya ömrünü uzatmak için dikkat etmemiz gereken birçok faktör var. Herkesin kullanım şekline göre farklı stratejiler geliştirmesi mantıklı olabilir. Ben olsam, bataryayı %20 ile %80 arasında tutmaya özen gösterirdim ve kış aylarında menzil kaybını göz önünde bulundururdum.

Dikkat Çeken Konular

• Hyundai’den Çin Çıkartması, Ioniq Serisinde "Gezegenler" Dönemi Başlıyor

• Nissan NX8 Fırtınası: 30 Dakikada 8.500 Sipariş!

• Honda e:N2 / Insight 2026: Çin'den Dünyaya Yayılan Elektrikli SUV - Fiyat, Menzil ve Tüm Detaylar

• Elektrikli Araçlarda Şarj Devrimi: BYD Seal 07 EV, 9 Dakikada Şarj ve 705 KM Menzil ile Tanıtıldı!

• BYD’den Gövde Gösterisi, 9 Dakikada Şarj Olan Amiral Gemisi BYD Seal 08 Sahneye Çıktı!

• BYD Fiyat Listesindeki Temizlik, Modeller Neden Kaldırıldı? (Sealion 7 ve Atto 2)

• VinFast, Ultra Lüks Markası Lac Hong’u Resmileştirdi, 800S ve 900S Tanıtıldı

• BYD Kullanıcıları Artık Araçlarını Akıllı Saatlerinden Yönetebilecek

• Yeni BYD Song Ultra’nın İç Mekânı Ortaya Çıktı, “Büyük Yatak Modu” ile Fark Yaratıyor

• Ford’dan tartışmalı hamle, Mustang Mach-E’de “frunk” artık ücretli

Geri