Theme editor

Bunu biliyor muydunuz?

Tesla Model Y ile 2 Yılda Menzil ve Batarya Deneyimlerim

MaviTilki34

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı

Şarj Oluyor

Marka
  1. Tesla
Model
Model Y
Model Yılı
2024
1/3
Thread owner
Tesla Model Y, Türkiye'de elektrikli araç kullanıcıları arasında oldukça popüler bir seçim haline geldi. Aracımı 2 yıl önce aldım ve bu süre zarfında menzil değişimi ve batarya sağlığı konularında birçok gözlemde bulundum. İlk zamanlar Tesla'nın belirttiği menzil değerlerine yakın sonuçlar alırken, zamanla farklı koşullar altında bu değerlerde değişiklikler gözlemledim.

İlk İzlenimler ve Menzil Değişimi

Aracı ilk aldığımda, fabrika verilerine göre tam şarjla 500 km civarında bir menzil bekliyordum. İlk aylarda gerçekten de bu değerlere yakın sonuçlar elde ettim. Ancak, zamanla özellikle kış aylarında menzil düşüşleri yaşamaya başladım. Soğuk hava, bataryanın verimliliğini ciddi şekilde etkiliyor. Kış aylarında menzilimin %20'ye kadar düştüğünü fark ettim. Yazın ise bu değerler daha stabil.

Batarya Sağlığı Üzerine Gözlemler

Batarya sağlığını korumak adına Tesla'nın önerilerini takip etmeye çalıştım. Örneğin, her zaman %100 şarjda tutmaktan kaçınarak %80-90 arasında şarj ettim. Aradan geçen 2 yıl sonunda, batarya sağlığım %95 civarında, ki bu oldukça iyi bir oran. Tesla'nın lityum bataryaları uzun süreli kullanımda dayanıklılığını kanıtlıyor.

Türkiye’de Şarj Altyapısı ve Supercharger Deneyimi

Şarj altyapısı Türkiye'de giderek gelişiyor, ancak hâlâ bazı bölgelerde sınırlı. Büyük şehirlerde şarj istasyonu bulmak kolayken, uzun yolculuklarda planlama yapmak şart. Supercharger istasyonları genellikle dolu olabiliyor, bu yüzden özellikle tatil sezonlarında biraz beklemek gerekebiliyor.

Kullanıcılara Tavsiyeler

Yeni kullanıcılara önerim, menzil hesaplamalarını hava şartlarına göre yapmaları. Kışın daha düşük menzillerle karşılaşacağınızı unutmamak önemli. Ayrıca, batarya sağlığını korumak için Tesla'nın önerilerine uymak da uzun vadede faydalı olacaktır.

Soru ve Tartışma

Tesla kullanıcıları, sizlerin de menzil ve batarya sağlığı konularındaki deneyimlerinizi merak ediyorum. Kışın menzil düşüşlerini nasıl yönetiyorsunuz? Supercharger yoğunluğu konusunda sizin çözüm önerileriniz neler? Paylaşımlarınızı bekliyorum.

Ben de yaklaşık bir yıldır T10X kullanıyorum ve seninle benzer gözlemlerim oldu. Kış aylarında menzil düşüşü gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Ben, menzil kaybını minimize etmek için kışın daha fazla rejeneratif frenlemeye dikkat ediyorum ve mümkünse uzun süreli park etmelerde aracı mümkün olan en sıcak yerlerde bırakmaya çalışıyorum. 😊

Dikkat Çeken Konular

• Hyundai’den Çin Çıkartması, Ioniq Serisinde "Gezegenler" Dönemi Başlıyor

• Nissan NX8 Fırtınası: 30 Dakikada 8.500 Sipariş!

• Honda e:N2 / Insight 2026: Çin'den Dünyaya Yayılan Elektrikli SUV - Fiyat, Menzil ve Tüm Detaylar

• Elektrikli Araçlarda Şarj Devrimi: BYD Seal 07 EV, 9 Dakikada Şarj ve 705 KM Menzil ile Tanıtıldı!

• BYD’den Gövde Gösterisi, 9 Dakikada Şarj Olan Amiral Gemisi BYD Seal 08 Sahneye Çıktı!

• BYD Fiyat Listesindeki Temizlik, Modeller Neden Kaldırıldı? (Sealion 7 ve Atto 2)

• VinFast, Ultra Lüks Markası Lac Hong’u Resmileştirdi, 800S ve 900S Tanıtıldı

• BYD Kullanıcıları Artık Araçlarını Akıllı Saatlerinden Yönetebilecek

• Yeni BYD Song Ultra’nın İç Mekânı Ortaya Çıktı, “Büyük Yatak Modu” ile Fark Yaratıyor

• Ford’dan tartışmalı hamle, Mustang Mach-E’de “frunk” artık ücretli

Geri