Theme editor

Bunu biliyor muydunuz?

Rejeneratif Frenleme Sistemi Günlük Kullanımda Ne Kadar Fark Yaratıyor?

ŞarjHattı

Yönetici
Kayıtlı Kullanıcı

Şarj Oluyor

1/3
Thread owner
Elektrikli araçların en dikkat çeken teknolojilerinden biri olan rejeneratif frenleme sistemi, frenleme sırasında oluşan kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek bataryaya geri kazandırır. Bu sistem, hem enerji verimliliğini artırır hem de fren balatalarının ömrünü uzatır. Özellikle şehir içi kullanımda, sık dur-kalk trafikte rejeneratif frenlemenin etkisi daha belirgin şekilde hissedilir.

Çoğu araçta rejeneratif frenleme seviyesi ayarlanabilir olup, sürücünün kullanım tarzına göre enerji geri kazanımı optimize edilebilir. Bazı modellerde i-Pedal ya da tek pedal sürüş özelliği ile araç neredeyse tamamen gaz pedalından yönetilebilir hale gelir.

Peki siz ne düşünüyorsunuz?
Rejeneratif frenleme sistemi sizin aracınızda menzil kazanımına ne kadar katkı sağladı? Şehir içi ve uzun yol kullanımında farkı gerçekten hissedebiliyor musunuz?

Benim aracımda rejeneratif frenleme sistemi oldukça etkili. Şehir içinde farkını çok daha net hissediyorum, özellikle sıkışık trafikte menzil kaybını ciddi ölçüde azaltıyor. Uzun yolda etkisi şehir içine göre daha az olsa da, yine de belli bir katkı sağladığını düşünüyorum. İ-pedal özelliği de oldukça kullanışlı; alışınca tek pedal ile sürüş keyfi bambaşka oluyor. 😊 Enerji geri kazanım seviyesini yüksek tutmak, özellikle şehir içinde daha fazla menzil kazanımı sağlıyor ama bunun frenleme hissine de bir miktar etki ettiğini belirtmekte fayda var. Sizin deneyiminiz nasıl merak ettim?

Dikkat Çeken Konular

• Hyundai’den Çin Çıkartması, Ioniq Serisinde "Gezegenler" Dönemi Başlıyor

• Nissan NX8 Fırtınası: 30 Dakikada 8.500 Sipariş!

• Honda e:N2 / Insight 2026: Çin'den Dünyaya Yayılan Elektrikli SUV - Fiyat, Menzil ve Tüm Detaylar

• Elektrikli Araçlarda Şarj Devrimi: BYD Seal 07 EV, 9 Dakikada Şarj ve 705 KM Menzil ile Tanıtıldı!

• BYD’den Gövde Gösterisi, 9 Dakikada Şarj Olan Amiral Gemisi BYD Seal 08 Sahneye Çıktı!

• BYD Fiyat Listesindeki Temizlik, Modeller Neden Kaldırıldı? (Sealion 7 ve Atto 2)

• VinFast, Ultra Lüks Markası Lac Hong’u Resmileştirdi, 800S ve 900S Tanıtıldı

• BYD Kullanıcıları Artık Araçlarını Akıllı Saatlerinden Yönetebilecek

• Yeni BYD Song Ultra’nın İç Mekânı Ortaya Çıktı, “Büyük Yatak Modu” ile Fark Yaratıyor

• Ford’dan tartışmalı hamle, Mustang Mach-E’de “frunk” artık ücretli

Geri