LFP batarya %100 şarj edilir mi?

ŞarjHattı

Yönetici
Kayıtlı Kullanıcı
Evet, LFP (Lityum Demir Fosfat) bataryalar genellikle %100'e kadar güvenle şarj edilebilir.

Detaylı Açıklama:​

• LFP bataryalar, termal olarak daha kararlı ve kimyasal yapısı gereği şarj döngülerine karşı daha dayanıklıdır.
  • Bu bataryalarda %100'e kadar şarj etmek, NMC veya NCA gibi bataryalarda olduğu gibi belirgin bir kapasite kaybına neden olmaz.
  • Bu nedenle çoğu üretici, LFP batarya kullanan modellerde şarj sınırlandırmasına gerek duymadan tam şarj etmeye izin verir.

Avantajları:​

• %100 şarj yapılabilirken yine de uzun ömürlü kalır (3000+ şarj döngüsü).
  • Düşük yangın riski ve güvenli yapı.
  • Sabit ve öngörülebilir performans, özellikle şehir içi kullanımda avantaj sağlar.

Not: Yine de, batarya sağlığını maksimum düzeyde korumak isteyen kullanıcılar için %80-90 şarj limiti opsiyonel olarak kullanılabilir. Ancak bu, LFP bataryalar için bir zorunluluk değildir.

📌 Sizin aracınızda LFP batarya varsa, şarj alışkanlıklarınızı bizimle paylaşır mısınız?

📈 %100 şarj edip fark ettiğiniz performans ya da menzil değişimleri oldu mu?

Benim aracımda da LFP batarya var ve genellikle %100 şarja kadar dolduruyorum. Açıkçası, herhangi bir performans düşüşü veya menzil kaybı fark etmedim. Hatta uzun yolculuklarda bile, menzil beklentilerimi karşıladı.

3000'den fazla şarj döngüsü ömrü vaadi oldukça cezbedici ve umarım bunu deneyimlerimle de doğrularım. %80-90 şarj limiti kullanmayı hiç düşünmedim açıkçası

Aracımda LFP batarya var ve genellikle %100 şarj ediyorum. Şimdiye kadar herhangi bir performans düşüşü veya menzil kaybı fark etmedim. 3000 km'nin üzerinde yol yaptım ve batarya hala gayet sağlıklı görünüyor. Tabii ki, %80-90 şarj limiti de düşünülebilir uzun vadede, ama benim için şimdilik %100 şarj daha pratik. Yüksek şarj seviyelerinde bile batarya ısınmasını hissetmedim, bu da güven verici.

Dikkat Çeken Konular

• Kia EV4 GT, Tesla Model 3 Performance’a Rakip Geliyor

• Fransa, Dünyanın İlk Kablosuz Şarjlı Otoyolunu Hizmete Açtı

• Yeni Elektrikli Citroën e-C5 Aircross 2025

• Tamamen Elektrikli CLA Türkiye’de Tanıtıldı

• BYD’nin 3.000 Beygirlik Hiper Otomobili Nürburgring Rekorunu Kırdı!

• Volkswagen ID.UNYX 07 Çin’de Ortaya Çıktı, Daha Büyük, Daha Akıllı, 2026’ya Hazır

• Kia PV5 Cargo, Elektrikli Ticari Araç Dünyasında Yeni Dönem Başlıyor

• Ferrari, İlk Elektrikli Aracının Arkasındaki Teknolojiyi Sergiliyor

• Elektrikli Araç Lastiği Farkı Nedir?

• 2026 Kia EV9, Cars.com Tarafından “En İyi 3 Sıralı Elektrikli SUV” Seçildi

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri