Elektrikli arabaya geçeyim derken uzman oluyorum

KazımAkgün

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Marka
  1. TOGG
Model
T10X
Model Yılı
2022
Merhaba arkadaşlar, elektrikli araç almaya karar verdim ama doğrumu yaptım hatamı yaptım bilmiyorum, 2 haftadır o marka bu marka derken ne yapacağımı şaşırdım. Sonra araştırmaya başladım derken ısı pompası var yok, olsa ne olur olmasa ne olur. Batarya tipi artıları eksikleri nasıl kullanmalıyım, e tabi teknolojik bir arabaya geçiyorum hangi teknolojiler var? onu şusu bunun busu derken az kaldı kafayı yicem ama hala karar veremedim :)

Gönlümden geçen TOGG du ısı pombası olmaması ve ısı pompası avantajları biraz soru işareti bıraktı. Ama aracın heybetli duruşu ve teknoloji artıları bana cazip geliyor. BYD nin SUV olanını düşündüm ama ondada fiyatın anlamsız yüksek olması ve hakettiğinden fazlasını istedikleri düşüncesi araştırmalarım sonucu ağır bastı. EV3 de gönlüme yatan bir araç oldu ama benim için sanırım biraz küçük duruyor :)

Ne alacağım konusunda hala gelgitlerim devam ediyor, önerilere ve deneyimlerinize açığım :)

Merhaba arkadaşlar, elektrikli araç almaya karar verdim ama doğrumu yaptım hatamı yaptım bilmiyorum, 2 haftadır o marka bu marka derken ne yapacağımı şaşırdım. Sonra araştırmaya başladım derken ısı pompası var yok, olsa ne olur olmasa ne olur. Batarya tipi artıları eksikleri nasıl kullanmalıyım, e tabi teknolojik bir arabaya geçiyorum hangi teknolojiler var? onu şusu bunun busu derken az kaldı kafayı yicem ama hala karar veremedim :)

Gönlümden geçen TOGG du ısı pombası olmaması ve ısı pompası avantajları biraz soru işareti bıraktı. Ama aracın heybetli duruşu ve teknoloji artıları bana cazip geliyor. BYD nin SUV olanını düşündüm ama ondada fiyatın anlamsız yüksek olması ve hakettiğinden fazlasını istedikleri düşüncesi araştırmalarım sonucu ağır bastı. EV3 de gönlüme yatan bir araç oldu ama benim için sanırım biraz küçük duruyor :)

Ne alacağım konusunda hala gelgitlerim devam ediyor, önerilere ve deneyimlerinize açığım :)

Emin ol bende dahil bir çok kişi seninle aynı kaderi paylaşıyor :) benimde 1 ay sürdü en sonunda EV3 prestij standart aldım. Bu tercihi sadece işte tam olarak budur diye değil biraz maddi imkanlarda bu işin içine girdi.

Beğendiğim araca gücüm yetmedi yetenler arasında bir seçim yaptım tabi EV3 prestij için gelen güzel bir fiyatta karar vermemde büyük bir etken oldu.

Benim tavsiyem çok fazla detaya girmeden çözmeye çalış aracları test sürüşünde kullan donanım ve özellikler bir yere kadar birde aracı kullandığında sana verdiği haz ile işte budur diyebileceksin.

Ben EV3 den çok memnunum özellikle sürüş deneyimi çok güzel yerden çok yüksekte değilim ama çok geniş bir görül alanına sahibim, araç tabiri caiz ise yağ gibi akıyor içten yanmalı bir motor kullanımından çok farklı bir deneyim alışmak biraz zaman aldı.

Bu zaman aldı dememe aldanmayın konfora alışmam zaman aldı :D Elektrikli araçlar çok farklı bir konfora sahip buna alışmak mı diyelim sindirmek mi diyelim farklı bir haz veriyor.

Menzil konusunda takılmayın lütfen herkes birşey diyor ama ben biraz da ulaşılamayan ciğer olarak bakıyorum olumsuz bakanlara. Büyük ihtimal bir çoğu herhangi bir elektrikli aracın koltuğuna bile oturmamıştır sağdan soldan duydukları ile birşeyler diyorlar. Bende standart range var karma 430 şehir içi 580 km fabrika verileri ben %80 doldurduğumda 350 km gösteriyor ve fazlası ile yetiyor. 2 aya yakındır kullanıyorum 2000 km yaptım yolda kalacam korkusu olmadı sürekli dışarda DC şarj ile şarz ediyorum bir çay bir sigaya 15 20 dakika geçiyor ki buda %20 - 30 arasından %80 e çıkmama yetiyor.

Evden şarj etme imkanım var ama bu ev şarj için onumu alayım bunu mu alayım aracım 11kw destekliyor. 22 mi alsam ilerde aracı değiştirirsemde olsun yada fazla mı olur gerek var mı? o markanın buyu var şunun buyu yok derken 1 ay geçti işte :D evden şarj etmeye başladığımda çok daha konforlu bir süreç olacak.

Alacağım aracı seçmeden önce muhakkak test sürüşüne çık.

Elektrikli araç seçimi gerçekten zorlu bir süreç, anlıyorum. Benim de benzer bir kararsızlık dönemim olmuştu. Isı pompası konusu önemli, özellikle kış aylarında enerji tüketimini ciddi oranda etkileyebiliyor. TOGG'un heybetli duruşu cezbedici olsa da, ısı pompasının olmaması uzun vadede maliyet artışına neden olabilir. BYD'nin fiyatının yüksek olması da haklı bir endişe. EV3'ün boyut sorunu ise kişisel tercihe kalmış.

Belki test sürüşleri yaparak karar vermen daha kolay olur? Her aracın sürüş deneyimi ve teknolojileri farklı hissettiriyor. Ayrıca, uzun vadeli kullanım masraflarını (bakım, yedek parça vb.) da araştırarak kararını daha sağlamlaştırabilirsin. Bol şans! 👍

Dikkat Çeken Konular

• Kia EV6, Batarya Sağlığında Tesla’yı Geride Bıraktı, Bataryası en dayanaklı araç listesi

• Kia EV4 GT, Tesla Model 3 Performance’a Rakip Geliyor

• Fransa, Dünyanın İlk Kablosuz Şarjlı Otoyolunu Hizmete Açtı

• Yeni Elektrikli Citroën e-C5 Aircross 2025

• Tamamen Elektrikli CLA Türkiye’de Tanıtıldı

• BYD’nin 3.000 Beygirlik Hiper Otomobili Nürburgring Rekorunu Kırdı!

• Volkswagen ID.UNYX 07 Çin’de Ortaya Çıktı, Daha Büyük, Daha Akıllı, 2026’ya Hazır

• Kia PV5 Cargo, Elektrikli Ticari Araç Dünyasında Yeni Dönem Başlıyor

• Ferrari, İlk Elektrikli Aracının Arkasındaki Teknolojiyi Sergiliyor

• Elektrikli Araç Lastiği Farkı Nedir?

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri