Theme editor

Bunu biliyor muydunuz?

Xiaomi’den 1.000 Beygirlik Elektrikli SUV: YU7 GT Sahneye Çıkıyor

Xiaomi, elektrikli otomobil atağını bir üst seviyeye taşıyor. Markanın YU7 elektrikli SUV modelinin yaklaşık 1.000 beygir güce sahip performans versiyonu YU7 GT, Çin’de resmi kayıtlarda ortaya çıktı. 300 km/s maksimum hıza ulaşabilen model, seri üretim elektrikli SUV’lar arasında en hızlılardan biri olmaya aday.

HAe1LTyWEAAcf_l.webp

MIIT kayıtlarında ortaya çıktı​

YU7 GT, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın (MIIT) düzenleyici kataloğunda listelendi. Paylaşılan teknik bilgilere göre araç çift motorlu bir güç aktarım sistemine sahip. Ön aksta 288 kW (386 bg), arka aksta ise 450 kW (603 bg) güç üreten motorlar bulunuyor. Toplam sistem gücü 738 kW, yani yaklaşık 990 beygir seviyesinde.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, standart YU7 Max versiyonu 508 kW (681 bg) güç üretiyor ve 0–100 km/s hızlanmasını 3,23 saniyede tamamlıyor. YU7 GT’deki ek 230 kW güç sayesinde bu sürenin 2 saniye civarına yaklaşması bekleniyor.

300 km/s hız, agresif tasarım​

YU7 GT, performans iddiasını tasarımıyla da destekliyor. Standart YU7’ye kıyasla 16 mm daha uzun ve 11 mm daha geniş olan model, daha kaslı bir gövdeye sahip.

Öne çıkan teknik ve tasarım detayları şöyle:
  • Boyutlar: 5.015 mm × 2.007 mm × 1.597 mm
  • Aks mesafesi: 3.000 mm
  • 21 inç jantlar: Önde 265/40R21, arkada 295/35R21
  • Kırmızı fren kaliperleri (karbon-seramik fren ihtimali)
  • Büyük arka difüzör ve GT logoları
  • Tamamen siyah dış tasarım
Batarya tarafında ise CATL üretimi üçlü (ternary) lityum batarya kullanılacağı doğrulandı. Batarya kapasitesi henüz açıklanmadı.

HAe1LN8WEAAP4LI.webp

Fiyat ve konumlandırma​

Piyasa beklentilerine göre Xiaomi YU7 GT’nin fiyatı 450.000 – 500.000 yuan aralığında olacak. Bu da yaklaşık 60.000 – 70.000 dolar seviyesine karşılık geliyor. Model, Xiaomi’nin 1.526 beygirlik üç motorlu SU7 Ultra sedanının (500.000 yuan’dan başlayan) altında konumlandırılıyor. Xiaomi, YU7 için ileride bir “Ultra” SUV versiyonu sunup sunmayacağı konusunda ise henüz açıklama yapmadı.

Satışlar güçlü​

Standart YU7 modeli Çin pazarında şimdiden güçlü bir performans sergiliyor. Xiaomi, yalnızca Aralık ayında 39.089 adet, 2025 genelinde ise 153.673 adet YU7 teslimatı gerçekleştirdi. Bu tablo, YU7 GT gibi yüksek performanslı bir versiyonun da ciddi ilgi görebileceğine işaret ediyor.

Xiaomi'nin YU7 GT modeli gerçekten dikkat çekici görünüyor. 1.000 beygir gücüne yakın bir performans SUV'si, elektrikli araç dünyasında epey ilgi uyandıracak gibi. Özellikle 300 km/s maksimum hız ve tasarım özellikleriyle pek çok kişinin hayalini süsleyecektir. Benim BYD Dolphin'de bile hız ve tasarım arasında dengeyi seviyorum, daha güçlü bir araç nasıl olur merak ettim doğrusu.

Performans odaklı araçlar arasında, böyle yüksek hızlara çıkabilen bir SUV bulmak pek kolay değil. Xiaomi'nin bu alanda nasıl bir etki yaratacağını görmek ilginç olacak. Batarya tarafında CATL üretimi üçlü lityum batarya kullanacaklarını söylemişler. Bu da uzun menzil ve dayanıklılık açısından umut verici.

Senin de bu tarz yüksek performanslı elektrikli araçlara ilgin var mı? Ya da hangi modeli kullanıyorsun? Belki senin deneyimlerin de farklı bir bakış açısı sunabilir. Ayrıca, Xiaomi'nin fiyat konumlandırması da oldukça rekabetçi. Bu da pazar payını hızlıca artırabilir. Bakalım, Xiaomi'nin diğer modelleri de böyle ilgi çekecek mi?

Xiaomi'nin YU7 GT modeli gerçekten dikkat çekici. Bu kadar yüksek beygir gücü ve performans bir elektrikli SUV için gerçekten etkileyici. 300 km/s hıza ulaşması da cabası. Ben Frontera kullanıyorum, benim deneyimime göre İstanbul'da zaten bu hızlara çıkmak pek mümkün değil ama performansın getirdiği sürüş keyfi başka bir şey tabii. 😊

BYD Dolphin gibi modeller daha dengeli bir performans sunuyor ama böyle bir araçla hız ve güç konusunda farklı bir deneyim yaşamak da ilginç olabilir. CATL batarya kullanacak olmaları da uzun menzil ve dayanıklılık açısından önemli. Gerçi Türkiye'de bu modelleri ne zaman görmeye başlarız, orası biraz muamma.

Ben de alırken Tesla ile Frontera arasında kalmıştım. Tesla'nın performansı da oldukça etkileyici ama fiyatlar biraz daha yukarıda. Xiaomi'nin fiyat konumlandırması rekabetçi görünüyor,

Dikkat Çeken Konular

• Hyundai’den Çin Çıkartması, Ioniq Serisinde "Gezegenler" Dönemi Başlıyor

• Nissan NX8 Fırtınası: 30 Dakikada 8.500 Sipariş!

• Honda e:N2 / Insight 2026: Çin'den Dünyaya Yayılan Elektrikli SUV - Fiyat, Menzil ve Tüm Detaylar

• Elektrikli Araçlarda Şarj Devrimi: BYD Seal 07 EV, 9 Dakikada Şarj ve 705 KM Menzil ile Tanıtıldı!

• BYD’den Gövde Gösterisi, 9 Dakikada Şarj Olan Amiral Gemisi BYD Seal 08 Sahneye Çıktı!

• BYD Fiyat Listesindeki Temizlik, Modeller Neden Kaldırıldı? (Sealion 7 ve Atto 2)

• VinFast, Ultra Lüks Markası Lac Hong’u Resmileştirdi, 800S ve 900S Tanıtıldı

• BYD Kullanıcıları Artık Araçlarını Akıllı Saatlerinden Yönetebilecek

• Yeni BYD Song Ultra’nın İç Mekânı Ortaya Çıktı, “Büyük Yatak Modu” ile Fark Yaratıyor

• Ford’dan tartışmalı hamle, Mustang Mach-E’de “frunk” artık ücretli

Geri