TOGG Resetleme - T10X Yeniden Başlatma Nasıl Yapılır?

ŞarjHattı

Yönetici
Kayıtlı Kullanıcı
TOGG Resetleme işlemi nasıl yapılır? T10X yeniden başlatma nasıl yapılır?

1. Soft Reset (Donanım İle Sıfırlama)

Bu, cihazı yeniden başlatma işlemi gibi çalışır:

Kod:
1. Araç ekranı tamamen donduysa veya tepkisizse:
2. Ekranı iki kez hızlıca sağa-sola kaydırın (double-swipe).
3. Bu hareket ekranı yeniler; sürüşünüz devam eder. :contentReference[oaicite:2]{index=2}

Kod:
- Güç düğmesine uzun basarak cihazı yeniden başlatmayı deneyin.

2. DTC Sıfırlama (Araç Menüsü Üzerinden)

Bu, sistemdeki hata kodlarını temizleyerek özellikle enerji sistemine dair uyarıları kaldırır:

Kod:
1. Araç menüsünde:
   Ayarlar > Araç > Sistem Bilgileri > Daha Fazla > DTC Sıfırla
2. Uyarıları temizledikten sonra araç otomatik olarak yeniden başlatılacaktır. :contentReference[oaicite:4]{index=4}

Özet Tablosu​

İşlemNasıl Yapılır?Ne Sağlar?
Soft ResetEkrana 2 kez sağa-sola kaydır veya güç tuşuEkran donmasını engeller, sistem tazelenir
DTC SıfırlamaMenüler üzerinden hata kodlarını temizlerEnerji sistemi hataları giderilir, araç yeniden başlatılır

Hangi Durumda Hangisini Kullanmalı?​

• Ekran donduysa: Önce soft reset ile ekranı yeniden başlatın.
  • Araçta sistem uyarıları görünüyorsa: DTC sıfırlama ile hataları temizleyin.

Son düzenleme:
Güzel bir özet tablosu olmuş, teşekkürler paylaşım için! Soft reset olayı benim de başıma geldi, ekran tamamen dondu sanıyordum. Sağa sola kaydırınca düzeldi, gerçekten işe yarıyor. DTC sıfırlama olayı ise daha az kullandım açıkçası, ama sistem uyarısı aldığımda bunu da denemeyi düşünüyorum. Bir de belki ek olarak, araç tamamen kapanıp yeniden açılmaması için, güç düğmesine basılı tutmadan önce birkaç saniye beklemenin faydası olabilir diye düşünüyorum. Umarım herkes için faydalı olur bu bilgiler. 😊

Dikkat Çeken Konular

• Fransa, Dünyanın İlk Kablosuz Şarjlı Otoyolunu Hizmete Açtı

• Yeni Elektrikli Citroën e-C5 Aircross 2025

• Tamamen Elektrikli CLA Türkiye’de Tanıtıldı

• BYD’nin 3.000 Beygirlik Hiper Otomobili Nürburgring Rekorunu Kırdı!

• Volkswagen ID.UNYX 07 Çin’de Ortaya Çıktı, Daha Büyük, Daha Akıllı, 2026’ya Hazır

• Kia PV5 Cargo, Elektrikli Ticari Araç Dünyasında Yeni Dönem Başlıyor

• Ferrari, İlk Elektrikli Aracının Arkasındaki Teknolojiyi Sergiliyor

• Elektrikli Araç Lastiği Farkı Nedir?

• 2026 Kia EV9, Cars.com Tarafından “En İyi 3 Sıralı Elektrikli SUV” Seçildi

• Elektrikli Cayenne iç mekanı

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri