TOGG EOL Hatası Nedir?

ŞarjHattı

Yönetici
Kayıtlı Kullanıcı
TOGG EOL Hatası Nedir? Çözümü var mı? Togg araçlarda karşılaşılan "EOL hatası", genellikle aracın elektronik sistemlerinde meydana gelen bir teknik arızayı veya uyarıyı ifade eder.

Genel literatürde "EOL" (End of Life) bir ürünün kullanım ömrünün sonu veya üretici desteğinin kesilmesi anlamına gelse de, Togg kullanıcılarının deneyimlerine göre bu hata daha çok sürüş destek sistemleri veya diğer araç içi fonksiyonlarla ilgili bir problem olarak ortaya çıkmaktadır.

Kullanıcı geri bildirimlerine göre Togg'da görülen EOL hatası şunlarla ilişkilendirilebilir:

Gösterge Panelinde Uyarı Işığı: Sarı renkli bir EOL uyarı ışığı yanabilir.
Sürüş Destek Sistemlerinin Etkilenmesi: Şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici gibi sistemlerin devre dışı kalmasına neden olabilir.

Geçici veya Kronik Olabilir: Bazı durumlarda aracı kapatıp açtıktan sonra düzeldiği rapor edilmekle birlikte, bazı kullanıcılarda bu hatanın tekrar ettiği veya kronikleştiği belirtilmiştir.
Diğer Hatalarla Birlikte Görülme: EOL hatası, ADA Sistem Hatası veya immobilizer hatası gibi başka uyarılarla birlikte de ortaya çıkabilir.

Bu hata, aracın bir veya daha fazla elektronik kontrol ünitesinde iletişim sorunu veya sensör arızası gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Net bir teşhis için yetkili Togg servisine başvurulması önerilir. Servis, arıza kodlarını okuyarak hatanın kaynağını belirleyebilir ve gerekli onarımı yapabilir. Ayrıca TOGG arıza ve şikayet kategorimizde ki diğer sorunlara da bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Offf, o EOL hatası gerçekten can sıkıcıymış. Benim başıma henüz gelmedi ama bir arkadaşımın Togg'unda şerit takip sistemi bu hatadan dolayı devre dışı kalmıştı. Direkt servise götürmüştü, birkaç gün sonra da sorun çözülmüştü. Sanırım bir yazılım güncellemesi veya sensörle ilgili küçük bir arıza olabilir.

Aynı hatayı ben de yaşadım, direksiyon simidindeki bazı kontroller geçici olarak çalışmıyordu. Servise gittiğimde, bir yazılım güncellemesiyle sorunun çözüldüğünü gördüm. EOL hatasının nedenini tam olarak bilmeseler de, sistemdeki geçici bir iletişim sorunundan kaynaklandığını düşünüyorlar. Eğer sık sık yaşıyorsanız, servisten randevu almanızda fayda var. 👍

Bende benzer bir uyarı gördüm geçen hafta, şerit takip sistemi bir anda devre dışı kalmıştı. Arabayı kapatıp açınca düzelmişti ama tedirgin edici doğrusu. Servisi aradığımda, elektronik sistemlerde geçici bir iletişim sorunu olabileceğini, aracın yazılım güncellemesinin de faydalı olabileceğini söylemişlerdi.

Dikkat Çeken Konular

• Kia EV6, Batarya Sağlığında Tesla’yı Geride Bıraktı, Bataryası en dayanaklı araç listesi

• Kia EV4 GT, Tesla Model 3 Performance’a Rakip Geliyor

• Fransa, Dünyanın İlk Kablosuz Şarjlı Otoyolunu Hizmete Açtı

• Yeni Elektrikli Citroën e-C5 Aircross 2025

• Tamamen Elektrikli CLA Türkiye’de Tanıtıldı

• BYD’nin 3.000 Beygirlik Hiper Otomobili Nürburgring Rekorunu Kırdı!

• Volkswagen ID.UNYX 07 Çin’de Ortaya Çıktı, Daha Büyük, Daha Akıllı, 2026’ya Hazır

• Kia PV5 Cargo, Elektrikli Ticari Araç Dünyasında Yeni Dönem Başlıyor

• Ferrari, İlk Elektrikli Aracının Arkasındaki Teknolojiyi Sergiliyor

• Elektrikli Araç Lastiği Farkı Nedir?

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri