Ioniq 6 Sıfır Aracımda Teslimattan Kısa Süre Sonra Karşılaştığım Üretim Hataları

Yakup sarp

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Marka
  1. TOGG
Model
Standart Menzil
Versiyon
T10X
Model Yılı
2024
15 Haziran tarihinde Kaynak Otomotiv bayisinden sıfır olarak teslim aldığım Hyundai Ioniq 6 marka aracımda, maalesef teslimatın üzerinden sadece 18 gün geçmiş olmasına rağmen birçok üretim kaynaklı sorunla karşılaştım.
Tespit edilen sorunlar şunlardır:
- Sağ iç kısımda gövde üzerinde soyulmalar.
- Üst balık sırtı anten bölümünden su alma.
- Kaput üzerindeki folyo kaplamasında soyulma.
- Spoiler içerisinde buharlaşma ve nem birikimi.

İlk
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
ziyaretimde, bu sorunların giderileceği ve gerekli parçaların sipariş edileceği bilgisi verilmiştir. Ancak bugün yaptığımız yeni kontrollerde, spoiler içinde de buharlaşmanın olduğu tespit edilmiştir. Tekrar bayiyle iletişime geçtiğimizde servise yönlendirildik. Servise götürdüğümüzde ise, servis müdürü Y*** Hanım (veya ismini tam hatırlamıyorum, servis müdürü sıfatıyla ilgili yetkili kişi), aracın 3 gün boyunca serviste kalacağını ve spoiler parçasının sökülerek teste tabi tutulacağını belirtmiştir.Buradaki en büyük hayal kırıklığım, henüz 18 günlük olan sıfır bir aracın bu kadar kısa sürede bu derece müdahale gerektiren işlemlere maruz kalması ve tarafıma bu sürecin saygı sınırlarını aşan bir üslupla aktarılmasıdır. Sıfır araç sahibi olarak bu deneyimin Hyundai markasının kalite ve müşteri memnuniyeti vizyonuyla bağdaşmadığını üzülerek belirtmek isterim.
Yaşadığım tüm bu olumsuzlukların, sadece fiziksel değil, aynı zamanda duygusal ve maddi anlamda da ciddi bir güven kaybına yol açtığını bilgilerinize sunarım.

Bu doğrultuda talebim:
- Aracıma yapılan işlemlerle ilgili tarafıma yazılı ve şeffaf bir açıklama sunulması,
- Gerekirse araç değişimi dahil olmak üzere kalıcı bir çözüm sürecinin başlatılması,
- Tarafıma bu süreçte ciddiyetsiz bir tavırla yaklaşan personelle ilgili kurumsal bir geri dönüş yapılması ve iletişim diline dair gerekli hatırlatmaların yapılmasıdır.

Markanıza ve bayinize olan güvenimi yeniden inşa etmek adına, bu şikayetimin ciddiyetle değerlendirilmesini ve çözüm sürecinin gecikmeden başlatılmasını önemle rica ediyorum.

Ekran görüntüsü 2025-08-02 094547.webp

Ekli dosyalar

• hyundai-assan-sifir-aracimda-teslimattan-kisa-sure-sonra-karsilastigim-uretim-hatalari-2.webp
    hyundai-assan-sifir-aracimda-teslimattan-kisa-sure-sonra-karsilastigim-uretim-hatalari-2.webp
    301.8 KB · Görüntüleme: 0
  • hyundai-assan-sifir-aracimda-teslimattan-kisa-sure-sonra-karsilastigim-uretim-hatalari-3.webp
    hyundai-assan-sifir-aracimda-teslimattan-kisa-sure-sonra-karsilastigim-uretim-hatalari-3.webp
    324.6 KB · Görüntüleme: 0
  • hyundai-assan-sifir-aracimda-teslimattan-kisa-sure-sonra-karsilastigim-uretim-hatalari-4.webp
    hyundai-assan-sifir-aracimda-teslimattan-kisa-sure-sonra-karsilastigim-uretim-hatalari-4.webp
    226.9 KB · Görüntüleme: 0
  • hyundai-assan-sifir-aracimda-teslimattan-kisa-sure-sonra-karsilastigim-uretim-hatalari-5.webp
    hyundai-assan-sifir-aracimda-teslimattan-kisa-sure-sonra-karsilastigim-uretim-hatalari-5.webp
    206.9 KB · Görüntüleme: 0
Araç değişimi bu ülkede dava ile kazansanız bile çok zor bir durum, yokuşa sürmek için ellerinden geleni yapıyorlar araç ne kadar kusurlu olursa olsun

Çok üzücü bir durum. Yeni bir araçta bu kadar sorun yaşamak gerçekten sinir bozucu.

Dikkat Çeken Konular

• Kia EV6, Batarya Sağlığında Tesla’yı Geride Bıraktı, Bataryası en dayanaklı araç listesi

• Kia EV4 GT, Tesla Model 3 Performance’a Rakip Geliyor

• Fransa, Dünyanın İlk Kablosuz Şarjlı Otoyolunu Hizmete Açtı

• Yeni Elektrikli Citroën e-C5 Aircross 2025

• Tamamen Elektrikli CLA Türkiye’de Tanıtıldı

• BYD’nin 3.000 Beygirlik Hiper Otomobili Nürburgring Rekorunu Kırdı!

• Volkswagen ID.UNYX 07 Çin’de Ortaya Çıktı, Daha Büyük, Daha Akıllı, 2026’ya Hazır

• Kia PV5 Cargo, Elektrikli Ticari Araç Dünyasında Yeni Dönem Başlıyor

• Ferrari, İlk Elektrikli Aracının Arkasındaki Teknolojiyi Sergiliyor

• Elektrikli Araç Lastiği Farkı Nedir?

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri