Elektrikli Araçta Vites Yükseltti: SU7 Teslimatları Artarken Zarar Azalıyor

ŞarjHattı

Yönetici
Kayıtlı Kullanıcı
Çinli teknoloji devi Xiaomi, 2025 yılının ilk çeyreğine ait otomotiv sektörü verilerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan finansal ve operasyonel göstergeler, şirketin elektrikli araç segmentindeki büyümesini sürdürürken, kârlılık yolunda da önemli mesafe kat ettiğini ortaya koyuyor.

SU7-1.webp

SU7 Teslimatları 75 Bini Aştı, Gelir 2,58 Milyar Dolar​

Xiaomi, özellikle SU7 serisiyle pazarda dikkat çekerken, yılın ilk dört ayında 75.869 adet araç teslimatı gerçekleştirdi. Bu satışların şirkete katkısı 2,58 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Araç başına brüt kâr marjı ise %23,2 gibi iddialı bir seviyeye ulaştı.

Zarar Düşüyor: Araç Başına Kayıp 900 Dolara Geriledi​

Ancak tüm operasyonel giderler hesaba katıldığında, Xiaomi’nin toplam zararının 70 milyon doları bulduğu görülüyor. Bu rakam, araç başına yaklaşık 900 dolarlık zarar anlamına geliyor. Karşılaştırıldığında, geçen yılki araç başı 5.000 dolarlık zarar göz önüne alındığında, bu gelişme ciddi bir iyileşme olarak değerlendiriliyor.

Şirketin yöneticilerinden Xiaomi Group Başkanı Lu Weibing, zararların büyük ölçüde yeni üretim altyapısının kurulmasından, kendi fabrikalarının devreye alınmasından ve temel teknolojilerin şirket bünyesinde geliştirilmesinden kaynaklandığını belirtti.

SUV Segmentinde Yeni Oyuncu: YU7’ye Büyük İlgi​

Xiaomi sadece SU7 modeliyle değil, yeni elektrikli SUV modeli YU7 ile de dikkat çekmeye başladı. 25 Mayıs’ta düzenlenen YU7 Teknoloji Tanıtım Etkinliği sonrası, tüketici ilgisinin SU7 dönemine göre üç kat arttığı bildirildi.

Şirket tarafından paylaşılan verilere göre, tanıtım öncesi dönemde iletişim bilgilerini bırakan potansiyel müşteri sayısı SU7’nin lansman sürecine kıyasla üç katına ulaşmış durumda. Bu veri, YU7 modelinin piyasada güçlü bir talep görebileceğine işaret ediyor.

Xiaomi, kısa sürede elektrikli araç sektöründe söz sahibi olmaya başladığını somut verilerle ortaya koydu. Zararın hızla düşmesi, üretim süreçlerinin oturduğunu ve ölçek ekonomisinin devreye girmeye başladığını gösteriyor. YU7’nin yarattığı ilgi de, şirketin bu alandaki gelecek planlarını daha da güçlendirebilir.

Siz Xiaomi’nin elektrikli araç hamleleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Xiaomi'nin elektrikli araç pazarındaki hızlı yükselişi gerçekten etkileyici. SU7'nin kârlılık oranı yüksek çıkması sektördeki rekabet ortamını da göz önüne alındığında önemli bir başarı. Araç başına zararın düşmesi de maliyet kontrolünün ne kadar iyi yönetildiğinin göstergesi. YU7'ye olan ilginin üç kat artması ise gelecek için oldukça umut verici. İlerleyen yıllarda, özellikle batarya teknolojilerindeki gelişmeler ve alt yapı yatırımlarının meyvelerini vermesiyle, Xiaomi'nin bu alanda çok daha güçlü bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Acaba fiyatlandırma stratejilerinde de benzer bir başarı yakalayabilirler mi, merak ediyorum.

Xiaomi'nin elektrikli araçlardaki hızlı yükselişi oldukça etkileyici. %23,2'lik brüt kâr marjı, ciddi bir başarı göstergesi. Araç başına zararın 5000 dolardan 900 dolara düşmesi de, üretim ve maliyet yönetiminde kaydedilen ilerlemenin kanıtı. YU7'ye olan ilginin üç kat artması ise gelecek için umut verici. Tabii ki, bu henüz erken aşamalar ve uzun vadeli başarı için sürekli inovasyon ve pazar rekabetini yakından takip etmeleri şart. Bence, yerli üretim ve teknolojiye yatırım yapmaları uzun vadede daha büyük bir avantaj sağlayacak.

Dikkat Çeken Konular

• Fransa, Dünyanın İlk Kablosuz Şarjlı Otoyolunu Hizmete Açtı

• Yeni Elektrikli Citroën e-C5 Aircross 2025

• Tamamen Elektrikli CLA Türkiye’de Tanıtıldı

• BYD’nin 3.000 Beygirlik Hiper Otomobili Nürburgring Rekorunu Kırdı!

• Volkswagen ID.UNYX 07 Çin’de Ortaya Çıktı, Daha Büyük, Daha Akıllı, 2026’ya Hazır

• Kia PV5 Cargo, Elektrikli Ticari Araç Dünyasında Yeni Dönem Başlıyor

• Ferrari, İlk Elektrikli Aracının Arkasındaki Teknolojiyi Sergiliyor

• Elektrikli Araç Lastiği Farkı Nedir?

• 2026 Kia EV9, Cars.com Tarafından “En İyi 3 Sıralı Elektrikli SUV” Seçildi

• Elektrikli Cayenne iç mekanı

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri