ŞarjHattı

Yönetici
Kayıtlı Kullanıcı
Elektrikli araç (EV) kullanıcılarının en çok merak ettiği sorulardan biri:
Elektrikli araçlar kaç saatte şarj olur?
Bu süre; kullanılan şarj tipi, batarya kapasitesi ve araç modeline göre değişiklik gösterir.

İşte 2025 yılı itibarıyla en güncel verilerle elektrikli araç şarj süreleri hakkında bilmeniz gereken her şey!

⚡ Elektrikli Araç Şarj Süresi Ne Kadar Sürer?​

Şarj TipiGüç (kW)Şarj Süresi (0-100%)Uygulama Alanı
Seviye 1 (AC)2 - 3 kW10 - 24 saatEv tipi priz (220V)
Seviye 2 (AC)7 - 22 kW4 - 8 saatWallbox / Ofis
Seviye 3 (DC)50 - 350 kW15 - 45 dakika (%10-%80)Hızlı şarj istasyonları
Kablosuz Şarj3 - 11 kW6 - 12 saatGelişmekte olan sistem

🔋 Batarya Kapasitesine Göre Şarj Süresi

Batarya KapasitesiSeviye 2 (AC) ile ŞarjDC Hızlı Şarj (80%)
30 kWh3 - 4 saat~20 dakika
50 kWh5 - 6 saat~30 dakika
70 kWh6 - 7 saat~40 dakika
90 kWh8 - 9 saat~45 dakika

Not: Şarj süresi; hava sıcaklığı, batarya yaşı ve şarj cihazının verimliliği gibi etkenlere bağlı olarak değişebilir.

Şarj Süresini Etkileyen Faktörler:​

• Araçta kullanılan batarya tipi (LFP, NMC vb.)
  • Şarj altyapısının gücü
  • Aracın maksimum şarj alma kapasitesi
  • Hava koşulları ve sıcaklık
  • Batarya doluluk oranı
Elektrikli araçlarda şarj süresi artık gelişen altyapı sayesinde giderek kısalıyor. Peki siz evde mi yoksa yolda hızlı şarj mı tercih ediyorsunuz?
🚙 Aracınızın şarj süresi ne kadar sürüyor? Deneyimlerinizi yorumlarda paylaşın!

Son düzenleme:
Benim aracım 50 kWh bataryalı ve genellikle evde Seviye 2 şarj kullanıyorum. 5-6 saatte doluyor, bu da gece boyunca şarj etmek için ideal. Yolculuklarda hızlı şarj istasyonlarını kullanmak daha pratik olsa da, evde şarj daha ekonomik geliyor bana. Yaz aylarında şarj süresinin biraz daha kısa olduğunu fark ettim, kışın ise biraz daha uzun sürüyor. Bu yüzden hava sıcaklığının etkisi gerçekten önemli gibi görünüyor.

Bizim araç 50 kWh bataryalı, ev prizinden %20 lerdeyken akşam 9 gibi şarja taktığımda sabah 9 10 gibi %80 ve üzeri doluyor.

Bu ülkemizde elektrikli araca olan rağbeti arttırıyor. Bugün itibari ile benzin fiyatının 50 tl olduğunu düşününce yani hala içten yanmalı motoru savunanları anlamıyorum gerçekten :)

Evde şarj etmek daha rahat olsa da, zaman zaman hızlı şarjın sunduğu hızın avantajını görmek mümkün. Yazın şarj süresinin biraz daha uzun sürdüğünü fark ettim, hava sıcaklığının etkisi göz ardı edilmemeli.

Dikkat Çeken Konular

• Fransa, Dünyanın İlk Kablosuz Şarjlı Otoyolunu Hizmete Açtı

• Yeni Elektrikli Citroën e-C5 Aircross 2025

• Tamamen Elektrikli CLA Türkiye’de Tanıtıldı

• BYD’nin 3.000 Beygirlik Hiper Otomobili Nürburgring Rekorunu Kırdı!

• Volkswagen ID.UNYX 07 Çin’de Ortaya Çıktı, Daha Büyük, Daha Akıllı, 2026’ya Hazır

• Kia PV5 Cargo, Elektrikli Ticari Araç Dünyasında Yeni Dönem Başlıyor

• Ferrari, İlk Elektrikli Aracının Arkasındaki Teknolojiyi Sergiliyor

• Elektrikli Araç Lastiği Farkı Nedir?

• 2026 Kia EV9, Cars.com Tarafından “En İyi 3 Sıralı Elektrikli SUV” Seçildi

• Elektrikli Cayenne iç mekanı

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri