Elektrikli Araç Pazarında En Çok Tercih Edilen Model Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sevsenya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sevsenya

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Türkiye'deki elektrikli araç pazarı hızla büyüyor ve çeşitli modeller arasından seçim yapmak zorlaşabiliyor. Fiyatlar, menzil, şarj süresi ve performans gibi faktörler, tüketicilerin karar verme süreçlerini etkiliyor.

Son birkaç ayda, çevrimiçi forumlarda ve otomobil dergilerinde yapılan araştırmalar, tüketicilerin en çok hangi elektrikli araçları tercih ettiğini anlamaya çalıştım. Popülerlik sıralamalarını inceleyerek, farklı marka ve modellerin güçlü ve zayıf yönlerini karşılaştırmaya çalıştım.

İnternetteki kullanıcı yorumları ve test sürüşleri, belirli modellerin kullanıcı memnuniyeti açısından öne çıktığını gösteriyor. Bununla birlikte, her bireyin ihtiyaçları ve öncelikleri farklı olduğu için, en iyi seçim kişiden kişiye değişebiliyor. Örneğin, bazıları uzun menzil öncelikli düşünürken, bazıları hızlı şarj imkanı arıyor olabilir.

Bu nedenle, en "çok tutulan" elektrikli aracı belirlemek için daha detaylı bir araştırmaya ihtiyacım var. Bunu yaparken, sadece satış rakamlarına değil, aynı zamanda kullanıcı yorumlarına ve bağımsız test sonuçlarına da bakmak önemli. Elektrikli araç satın almayı düşünenler için kullanıcı deneyimlerine ve uzman görüşlerine dayalı kapsamlı bir kılavuz oluşturmak hedefim.

Sonuç olarak, Türkiye'de en çok tercih edilen elektrikli araç modelini belirlemek için daha fazla veri toplamam gerekiyor. Fiyat aralığı, şarj altyapısı erişimi ve kullanıcı geri bildirimleri gibi faktörler karar verme sürecinde önemli bir rol oynuyor. Bu değişkenleri de hesaba katarak daha doğru bir analiz yapmak istiyorum.

Türkiye'deki elektrikli araç pazarı hızla büyüyor ve çeşitli modeller arasından seçim yapmak zorlaşabiliyor. Fiyatlar, menzil, şarj süresi ve performans gibi faktörler, tüketicilerin karar verme süreçlerini etkiliyor.

Son birkaç ayda, çevrimiçi forumlarda ve otomobil dergilerinde yapılan araştırmalar, tüketicilerin en çok hangi elektrikli araçları tercih ettiğini anlamaya çalıştım. Popülerlik sıralamalarını inceleyerek, farklı marka ve modellerin güçlü ve zayıf yönlerini karşılaştırmaya çalıştım.

İnternetteki kullanıcı yorumları ve test sürüşleri, belirli modellerin kullanıcı memnuniyeti açısından öne çıktığını gösteriyor. Bununla birlikte, her bireyin ihtiyaçları ve öncelikleri farklı olduğu için, en iyi seçim kişiden kişiye değişebiliyor. Örneğin, bazıları uzun menzil öncelikli düşünürken, bazıları hızlı şarj imkanı arıyor olabilir.

Bu nedenle, en "çok tutulan" elektrikli aracı belirlemek için daha detaylı bir araştırmaya ihtiyacım var. Bunu yaparken, sadece satış rakamlarına değil, aynı zamanda kullanıcı yorumlarına ve bağımsız test sonuçlarına da bakmak önemli. Elektrikli araç satın almayı düşünenler için kullanıcı deneyimlerine ve uzman görüşlerine dayalı kapsamlı bir kılavuz oluşturmak hedefim.

Sonuç olarak, Türkiye'de en çok tercih edilen elektrikli araç modelini belirlemek için daha fazla veri toplamam gerekiyor. Fiyat aralığı, şarj altyapısı erişimi ve kullanıcı geri bildirimleri gibi faktörler karar verme sürecinde önemli bir rol oynuyor. Bu değişkenleri de hesaba katarak daha doğru bir analiz yapmak istiyorum.

Mayıs ayı verileri aşağıda

Şuan en çok Tesla diyebilirim ülkenin iphon'u gibi birşey oldu bana göre suni bir değer kazandı (yazılım olarak ve otonom sürüş olarak yarışacak bir araç yok)

Mini countryman %10 diliminden çıktı artık almak zorlaştı :) muhtemelen bu aydan itibaren geri düşmeye başlar TOGG kredi desteği ile daha ulaşılabilir durumda, BYD konusunda kesinlikle kazık yiyoruz. Opel frontera ve reno 5 bu listede ilk 5 içine girer diye düşünüyorum

Tesla elektrikli araçların passati oldu bence :) 2 yıl önce aldım kullandım hani benim için boş bir araba ama.gercekten boş bir araba haketmemesi gereken bir değere sahip herkes bir tesla al veya ben olsam tesla alirdim havasında ama neden? Artıları ve diğer araçların eksileri nedir diye sorduğunda 3 5 saniye anlamsiz bir bakış sonra garip ve boş cevaplar aliyorum.

Ülkemizde bir araca pahalı yada ucuz demek doğru değil neyin ne olduğu belli değil. Neye nasıl bir değer biteceğini belli değil devlet sağ olsun.

Ben güney koreli markalari seviyirum. Hyundai ve Kia elektrikli arac pazarına mevcut araçlarını devirerek girmedi Direk elektrikli arac mimarisiyle özel seri oluşturdu ve iki markada çok guzelbtasarimlar çıkardı. Çok güzel özellikler sundu. Özellikle kia EV serisinde 3, 4, 5, 6, 9 ve birde ticari aracı çıkardı ki hepsi birbirinden guzel tasarimlara sahip.

Kimisi o paraya bu arabalar etmez? Ne eder diye sorduğunda Tesla al abi diyorlar yukarıdaki örneğe bakabiliriz :) aynı durum.

Arkadaslar araba alamayacak insanların ve daha önce elektrikli araca bitmemiş bir insanin sahip olmasından bile bahsetmiyorum yorumlarına ciddiye alıp kendinizi üzmeyin paranızın yettiği aracınızın kullanin

Ötv düzenlemesi geliyor ve yarın benzine 1.5 mazina 3 tl zam geliyor.

Sadece gidin deneme surusu yapin kendiniz karar verin sahip olmadıkları araçlar ile ilgili yorum yapan insanlara kulak asmayın

Dikkat Çeken Konular

• Kia EV6, Batarya Sağlığında Tesla’yı Geride Bıraktı, Bataryası en dayanaklı araç listesi

• Kia EV4 GT, Tesla Model 3 Performance’a Rakip Geliyor

• Fransa, Dünyanın İlk Kablosuz Şarjlı Otoyolunu Hizmete Açtı

• Yeni Elektrikli Citroën e-C5 Aircross 2025

• Tamamen Elektrikli CLA Türkiye’de Tanıtıldı

• BYD’nin 3.000 Beygirlik Hiper Otomobili Nürburgring Rekorunu Kırdı!

• Volkswagen ID.UNYX 07 Çin’de Ortaya Çıktı, Daha Büyük, Daha Akıllı, 2026’ya Hazır

• Kia PV5 Cargo, Elektrikli Ticari Araç Dünyasında Yeni Dönem Başlıyor

• Ferrari, İlk Elektrikli Aracının Arkasındaki Teknolojiyi Sergiliyor

• Elektrikli Araç Lastiği Farkı Nedir?

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri