EC4 Elektrikli Araçta Şarj Kapasitesi Sorunu Ve İlgisizlik

Yakup sarp

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Marka
  1. TOGG
Model
Standart Menzil
Versiyon
T10X
Model Yılı
2024
2023'ün 10. ayında trafiğe çıkışlı Citroen EC4 elektrikli aracı ikinci el olarak aldım. Almadan önce Citroen'in resmi sitesinde yaptığım araştırmada, bu aracın AC şarj ile saatte 11 kW şarj olabileceği bilgisini edindim ve bu bilgiyle aracı satın aldım. Sonrasında evime 11 kW şarj istasyonu altyapısı kurdurdum ve 11 kW şarj cihazı aldım. Aracı şarja taktığımda ise 7 kW şarj aldığını gördüm. Bu konuyu Sakarya Citroen bayisine ilettim; aracı şarja taktılar ve 7 kW şarj aldığını sözlü olarak söylediler. Bunu yazılı olarak istediğimde ise yazılı olarak vermeyeceklerini belirttiler. Bunun üzerine Citroen Türkiye ile iletişime geçip durumu izah ettim. Şase numarası üzerinden inceleme yaptılar (yaklaşık 2 ay sürdü, bu süreç oldukça uzundu). Onlarca telefon görüşmesi ve e-posta sonrası teknik ekiplerinin aracımın 11 kW şarj alabileceğini söylediler. Ölçüm yapılmasını istedim, yapılmadı. Teknik ekibin raporunu istedim, 'Tüketici Mahkemesi isterse ona göndeririz, size yazılı veremeyiz' dediler. Tüketici Mahkemesi öncesi arabulucu zorunluluğu olduğundan arabulucuya gittim, yine ilgilenmediler ve şimdi Tüketici Mahkemesi sürecini başlatacağım. Birçok kaydım olmasına rağmen yetkili kimse konu ile ilgilenmedi. Büyük bir firmanın bu sorumsuzluğu gerçekten şaşırtıcı. Citroen, saatte 11 kW şarj edilebilir diye 7 kW şarj olan aracı sattı ve konu ile ilgilenmiyor.

Ekran görüntüsü 2025-08-04 093312.webp

Son düzenleme:

Dikkat Çeken Konular

• Fransa, Dünyanın İlk Kablosuz Şarjlı Otoyolunu Hizmete Açtı

• Yeni Elektrikli Citroën e-C5 Aircross 2025

• Tamamen Elektrikli CLA Türkiye’de Tanıtıldı

• BYD’nin 3.000 Beygirlik Hiper Otomobili Nürburgring Rekorunu Kırdı!

• Volkswagen ID.UNYX 07 Çin’de Ortaya Çıktı, Daha Büyük, Daha Akıllı, 2026’ya Hazır

• Kia PV5 Cargo, Elektrikli Ticari Araç Dünyasında Yeni Dönem Başlıyor

• Ferrari, İlk Elektrikli Aracının Arkasındaki Teknolojiyi Sergiliyor

• Elektrikli Araç Lastiği Farkı Nedir?

• 2026 Kia EV9, Cars.com Tarafından “En İyi 3 Sıralı Elektrikli SUV” Seçildi

• Elektrikli Cayenne iç mekanı

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri