BMW iX3 elektrikli SUV nasıl? deneyimim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaand

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Marka
  1. Hyundai
Model
Ioniq 6
Versiyon
Progressive
Model Yılı
2024
Uzun süredir elektrikli araçlar piyasasını takip ediyorum ve sonunda BMW iX3'ü detaylı bir şekilde inceleme fırsatı buldum. Geçtiğimiz ay, yaklaşık 1 hafta boyunca şehiriçi ve şehirlerarası yollarda bu aracı kullandım.

iX3'ün dış tasarımı, klasik BMW çizgilerini taşıyor. Büyük böbrek ızgarası ve sportif hatları dikkat çekici. Elektrikli araç olduğu göz önüne alındığında, aerodinamik yapısı da oldukça başarılı. İç mekanda kaliteli malzemeler kullanılmış. Dijital gösterge paneli ve geniş bilgi-eğlence ekranı oldukça modern bir görünüm sağlıyor. Ergonomi konusunda da BMW'nin alıştığımız standartları sunuyor.

Sürüş deneyimi ise oldukça keyifliydi. Elektrikli motorun verdiği anlık tepki ve sessiz çalışma oldukça etkileyici. Şehir içinde çevikliği ve kolay park edebilmesi de büyük bir avantaj. Şehirlerarası yolculuklarda da iX3 kendisini gösterdi. Yaklaşık 350 kilometrelik menzil değeri, uzun yolculuklar için yeterli gibi görünüyor. Hızlanma performansı da oldukça tatmin ediciydi.

Yüksek hızlarda bile araç dengeli ve güvenli bir sürüş sunuyor. Süspansiyon sistemi, konforlu bir sürüş deneyimi sağlıyor. Yol tutuşu ise BMW'nin beklentilerinizi karşılayacak seviyede. Teknoloji tarafında, iX3 oldukça zengin bir donanım sunuyor. Adaptif hız sabitleyici, şerit takip sistemi gibi güvenlik özellikleri oldukça kullanışlı. Bağlantı özellikleri ve navigasyon sistemi de beklentileri karşılıyor.

Şarj konusunda, hızlı şarj desteği sunması oldukça büyük bir artı. Ancak şarj noktalarının yaygınlaşması, elektrikli araçların daha da yaygınlaşması için önemli bir adım. Bu konuda bazı eksiklikler görülebiliyor. Genel olarak, BMW iX3, elektrikli SUV segmentinde güçlü bir rakip. Hem performansı hem de teknolojik donanımıyla dikkat çekiyor. Ancak yüksek fiyat etiketi, satın alma kararında etkili olabilir. Sonuç olarak, BMW iX3'ü elektrikli araç arayışında olanlar için tavsiye edebileceğim bir model. Ancak fiyatını göz önünde bulundurarak, diğer alternatifleri de değerlendirmekte fayda var.

Çok kapsamlı bir inceleme olmuş, eline sağlık! iX3'ün şehir içi çevikliğinden ve sessizliğinden özellikle bahsetmiş olman hoşuma gitti. Ben de elektrikli araç düşünüyorum ve iX3, listeme kesinlikle girdi. Şarj istasyonu sıkıntısı konusu doğru, ama evde şarj etme imkanım olduğu için çok da endişelenmiyorum açıkçası. Fiyatının biraz yüksek olması can sıkıcı, ama performans ve teknoloji tarafı gerçekten cezbedici. Diğer alternatifleri de araştırmaya devam edeceğim, yine de senin yazından sonra iX3'e daha sıcak bakıyorum. 👍

Dikkat Çeken Konular

• Fransa, Dünyanın İlk Kablosuz Şarjlı Otoyolunu Hizmete Açtı

• Yeni Elektrikli Citroën e-C5 Aircross 2025

• Tamamen Elektrikli CLA Türkiye’de Tanıtıldı

• BYD’nin 3.000 Beygirlik Hiper Otomobili Nürburgring Rekorunu Kırdı!

• Volkswagen ID.UNYX 07 Çin’de Ortaya Çıktı, Daha Büyük, Daha Akıllı, 2026’ya Hazır

• Kia PV5 Cargo, Elektrikli Ticari Araç Dünyasında Yeni Dönem Başlıyor

• Ferrari, İlk Elektrikli Aracının Arkasındaki Teknolojiyi Sergiliyor

• Elektrikli Araç Lastiği Farkı Nedir?

• 2026 Kia EV9, Cars.com Tarafından “En İyi 3 Sıralı Elektrikli SUV” Seçildi

• Elektrikli Cayenne iç mekanı

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri